27/2020

Aktuálnosť témy zmyslu života u detí a mládeže a možnosti psychologickej práce s ňou

článok prečítaný 2739 x

Autor: Peter Tavel

Zaoberať sa témou zmyslu života už v mladom veku má svoje opodstatnenie. Naznačujú to viaceré výskumy v tejto oblasti. Tému zmyslu života je potrebné vnímať v kontexte iných duchovných potrieb človeka a hľadanie zmyslu života je potrebné považovať za normálny prejav vytvárania identity a vývoja jedinca.

Diskutovanou je otázka, v ktorom veku začína byť táto téma aktuálnou. Jednou z možných foriem intervencie sú psychologické hry zamerané na zmysel a cieľ života alebo na životné hodnoty. Niektoré z nich príspevok ponúka (tab.1, lit.63).

Kľúčové slová: detstvo, adolescencia, zmysel života, cieľ života, hry.

Čítajte článok

Hodnotenie článku

nízke

vysoké

 
Hodnotenie: 5/5 (209)
 

Diskusia ku článku

Nový príspevok
Autor: Ivka
Naozaj aktuálne
6.3.2010 20:26

 Článok sa mi veľmi páči a potvrdzuje moje skúsenosti pri práci s deťmi a mládežou. Kedy sa už začnú psychotp. logoterapeutické kurzy aj na Slovensku?

[Odpovedať]
Autor: Jozef
Vyborne pre prax
22.3.2010 23:29

 Článok je využiteľný pre moju pedagogickú prax, v ktorej mi ide aj o  sprostredkovanie hodnôt. Príjené je to, že knihy, na ktoré hry odkazujú, sú u nás dostupné. Ďakujem autorovi za nápad

[Odpovedať]
Autor: Marek
Uzitocne
29.4.2010 02:44

Ten, kto s mladezou pracuje, oceni tento clanok. Ja som niektore aktivity s detmi skusil a su vyborne. Deti premyslaju ovela viac o zmysle zivota ako si casto myslime. Robia to avsak po svojom a da sa od nich vela naucit. Marek

[Odpovedať]
Autor: leo
Re: Uzitocne
29.4.2010 20:41

a kde pracujes s detmi? v skolke?

[Odpovedať]

Vyhľadávanie